Πίκλες λαχανικών 

Κόβουμε τα λαχανικά όπως αγγούρια και καρότα με τσέρκι στρογγυλό κι έπειτα βράζουμε μέσα στο πικλόζουμο. Στικς για ρολά και στρογγυλά.


 Υγρό για πίκλες

262g Ξύδι Ρυζιού – PEARL RIVER BRIDGE – Rice Vinegar

131g ζάχαρη

13g χοντρό αλάτι

5g Χυμός Γιούζου – GLOBE GOURMET Yuzu Juice

 

Tuna tartar


Ιαπωνικού Τύπου Σάλτσα Σόγιας – YUMMYTO Soy Sauce

Καβουρντισμένο Σουσαμέλαιο – LUCKY Blended Roasted Sesame Oil

Πιπερόριζα

Σχοινόπρασο

Ιαπωνικό Μείγμα Μπαχαρικών με Τσίλι – S&B Nanami Togarashi

Βάση για ζωμό ντάσι – SHIMAYA Dashinomoto

 

Chili bean sauce 


230g PEARL RIVER BRIDGE Chilly bean sauce

200g Ιαπωνική Μαγιονέζα – QP Japanese Mayonnaise

68g Καβουρντισμένο Σουσαμέλαιο – LUCKY Blended Roasted Sesame Oil

68g χυμός λάιμ

 

Ρυζι σουσι για βραστηρα


1 λίτρο ρύζι για σούσι – GOLDEN CRANE Sushi Rice

0.9 λίτρα νερό

45 λεπτά


Πλένουμε το ρύζι  2-3 φορές και αλλάζουμε το νερό. Μουλιάζουμε για 15 λεπτά σε κρύο νερό πριν το βάλουμε στον βραστήρα. Οι ποσότητες της συνταγής x 3 μας βγάζει 55 ρολά. Γυρνάμε το ρύζι ιδανικά σε χανγκίρι ή σε πλαστικό μποξ. Ανακατεύουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό το ποτίζουμε με το μείγμα ξυδιού. Δουλεύουμε το ρύζι ζεστό για μιζ αν πλας ρολών.