Υλικά για τη σαλάτα
300 γρ τέμπε – tempeh TEMPEHTING
300 γρ soba νουντλς – soba noodles PEARL RIVER BRIDGE
100 γρ μανιτάρια σιμέτζι shimeji
100 γρ μανιτάρια σιτάκε – shitake mushrooms DS&H
1 φλυτζάνι μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
100 γρ φασόλια ενταμάμε
3 κς σουσαμέλαιο – sesame oil PEARL RIVER BRIDGE
2 κς σόγια σος – soy sauce PERAL RIVER BRIDGE
φύλλα για won ton – won ton skin LUCKY
φρέσκο κρεμμύδι, ανθάκια και σουσάμι για φινίρισμα
Υλικά για το tamarind and peanutbutter dressing – Nτρέσινγκ με ταμάρινδο και φιστικοβούτυρο
5 κσ φιστικοβούτυρο – LUCKY
5 κσ ταμάρινδο – tamarind paste COCK
τσίλι – gochugaru SEMPIO
2 κσ σουσαμέλαιο –sesame oil PEARL RIVER BRIDGE
ξύδι για σούσι- sushi vinegar YUMMYTO
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ετοιμάζουμε τα soba νουνλτς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2.Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, προσθέτοντάς όλα τα υλικά σε ένα τηγανάκι και τα σιγοβράζουμε. Δημιουργείται μια κρέμα την οποία θα τη χρησιμοποιήσουμε και για μαρινάρισμα του τέμπε πριν το ψήσουμε αλλά και για ντρέσινγκ της σαλάτας.
3.Ετοιμάζουμε το τέμπε μαρινάρωντάς το στην σάλτσα με ταμάρινδο και φιστικοβούτυρο και στη συνέχεια θα το ψήσουμε για 20 λεπτά στο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου.
4. Ετοιμάζουμε τι φωλιές από φύλλα wonton. Χρησιμοποιούμε δύο φύλλα wonton τα οποία κόβουμε με ένα τσέρκι και τα τηγανίζουμε. Το τηγανητό wonton στη συνέχεια μπορούμε να τη χωρίσουμε σε δυο “καλαθάκια” για να πατήσουμε τη σαλάτα μας. Με ένα μικρότερο τσέρκι, ετοιμάζουμε και μικρότερες φωλιές για το τόπινγκ του πιάτου.
5.Προσθέτουμε στα soba νουντλς τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μανιτάρια και τα ενταμάμε και προσθέτουμε τη σάλτσα με ταμάρινδο και φιστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και προσθέτουμε λίγο σησαμέλαιο, λίγο σουσάμι και λίγη σάλτσα σόγιας για το αλάτι.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας σα βάση τη φωλιά από το τηγανητό wonton, πάνω του βάζουμε τη σαλάτα μας και προσθέτουμε το ψημένο τέμπε. Στολίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι, σάλτα, τα mini wonton, σουσάμι και λίγα ανθάκια