Μαυροσίταρο με μανιτάρια – ένα κλασσικό, καθημερινό και γευστικό πιάτο της Ρώσικης Κουζίνας!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

2 φλιτζάνια μαυροσίταρο Μαυροσίταρο 800g UVELKA

4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
500 γρ. φρέσκια μανιτάρια ή 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε (Αποξηραμένα Αρωματικά Μανιτάρια Σιτάκε 50g LUCKY) (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 30 λεπτά)

Άνηθος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μαυροσίταρο σε αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2 κουταλιές βούτυρο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια και αλατο-πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές βούτυρο και το μαυροσίταρο με τον άνηθο. Τα αφήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.