Vegan πουγκάκια με ρυζόφυλλα και γέμιση από νουντλς soba και φρέσκα λαχανικά!
Συστατικά
225 γρ. Νουντλς Φαγόπυρου PRB Soba – Buckwheat Noodles
Σουσαμέλαιο LUCKY Blended Sesame Oil
2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ζουλιέν
1 ½ φλιτζάνια καρότο τριμμένο
1 ½ φλιτζάνια αγγούρι ζουλιέν
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα κολίανδρου
30 γρ. Αποξ. Ανάμεικτη Σαλάτα Φυκιών Kaiso (ενυδατωμένη σε ζωμό DASHI) – GLOBE GOURMET Dried Seaweed Salad Kaiso
Στιγμιαίος Ζωμός Dashi SHIMAYA Dashino-Moto
Σουσάμι
Φύλλα Ρυζιού COCK Rice Paper
Τόφου φρέσκο TAHOE Super Tofu
Σατέ σε Σκόνη YOU HUI Sate Powder Extra
Σάλτσα Φιστικιού
½ φλιτζάνι Φιστικοβούτυρο PCD Peanut Butter
χυμός από 1 μοσχολέμονο
1 κσ Σάλτσα Σόγιας Ανοιχτόχρωμη PRB Superior Light Soy Sauce
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κσ τριμμένη πιπερόριζα
½ κγ Ζάχαρη Φοίνικα COCK Palm Sugar
Γάλα καρύδας LUCKY THAI Coconut Milk 12-14% Fat
Crispy Buckwheat
75 γρ. Φαγόπυρο OGO Buckwheat
175 ml νερό
Φιστικέλαιο για τηγάνισμα LEVO Peanut Oil
1 κγ αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τόφου σε κύβους, το μαρινάρουμε με το μείγμα μπαχαρικών extra sate για τουλάχιστον μισή ώρα και το σοτάρουμε ελαφρώς.
- Ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα φύκια σε dashi για περίπου 15 λεπτά.
- Βράζουμε το φαγόπυρο για περίπου 6 λεπτά κι έπειτα το τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Βράζουμε τα νουντλς φαγόπυρου σε αλατόνερο για περίπου 3-4 λεπτά. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα μαρινάρουμε με λίγο σουσαμέλαιο.
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Ετοιμάζουμε την σάλτσα φιστικιού, αναμειγνύοντας τα υλικά και προσθέτοντας σταδιακά γάλα καρύδας, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή.
- Αναμειγνύουμε τα λαχανικά και τα φύκια με τα νουντλς και λίγη σάλτσα.
- Βρέχουμε τα φύλλα ρυζιού, τα γεμίζουμε με τη γέμισή μας και τα κάνουμε πουγκάκια.
Στήσιμο
Βάζουμε τη σάλτσα φιστικιού σαν βάση πάνω στο πιάτο, προσθέτουμε τα πουγκάκια της σαλάτας soba και στολίζουμε το πιάτο μας με το crispy buckwheat και τους κύβους τόφου.