Συστατικά

 

70 γρ. Χτένια Χτένια 10/20 Χωρίς Αυγό 900g ANDU

70 γρ. Γαρίδες 16/20 ακέφαλες Γαρίδες Vannamei Ακέφαλες Με Κέλυφος 16/20 1kg ANDU

50 γρ. κρεμμύδια εσαλότ

50 γρ. ντομάτα καρέ

50 γρ. μάγνκο καρέ

50 γρ. Λίτσι σε Σιρόπι Λίτσι σε Σιρόπι 565g LUCKY

Πορτοκαλί Φύλλα Σόγιας Φύλλα Σόγιας Πορτοκαλί (20 Φύλλα) GLOBE GOURMET

½ φλιτζάνι Λευκό Γιγαντιαίο Καλαμπόκι Mote Καλαμπόκι Μότε Λευκό Γιγαντιαίο - Maiz Mote 500g ALIBABA

1½ φλιτζάνι Καλαμπόκι για Τηγάνισμα Cancha Καλαμπόκι Cancha Maiz Para Tostar 500g ALIBABA

ή

Περουβιανό Καλαμπόκι για Τηγάνισμα Chulpe Καλαμπόκι Chulpe 500g ALIBABA

Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Μαλλί της Γριάς Μαλλί Της Γριάς 20g CANDY FLOSS

 

Leche de Tigre

 

Χυμό από 3 μοσχολέμονα

1 σκελίδα σκόρδο

½ ματσάκι κόλιανδρο

αλάτι / πιπέρι

1 κσ Πάστα Πιπεριάς Αμαρίγιο Πάστα Καυτερής Πιπεριάς Αμαρίγιο 215g ALIBABA

1 κγ Πάστα Πιπεριάς Ροκότο ALIBABA Πάστα Καυτερής Πιπεριάς Ροκότο 215g ALIBABA

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

 

1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το leche de tigre.

2. Βάζουμε τα καλαμπόκια Mote σε νερό από βραδύς. Βράζουμε τα άσπρα καλαμπόκια Mote για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σ’ ένα μπολ.

3. Βάζουμε φυτικό λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το καλαμπόκι Cancha ή Chulpe. Όταν αρχίσει να διογκώνεται το σκεπάζουμε και το ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να σταματήσει ο θόρυβος της διόγκωσης. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.

4. Κόβουμε τα χτένια και τις γαρίδες μας σε κύβους 2 εκ.

5. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ceviche χτένια, γαρίδες, σκόρδο, κρεμμύδι, μάνγκο, κόλιανδρο, λίτσι σ’ ένα μεγάλο μπολ να μαριναριστούν μαζί με το leche de tigre.

6. Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα φύλλα σόγιας σαν να φτιάχναμε spring rolls.

 

 

Στήσιμο

 

Κόβουμε στη μέση το ρολό και τοποθετούμε από πάνω κινέλ από παγωτό καρύδας με κόκκινο κάρρυ, το γυαλί πατάτας με σουσάμι γουασάμπι, φύλλα κολίανδρου, και καλαμπόκι Chulpe ή Cancha, το μεγάλο καλαμπόκι Mote και το μαλλί της γριάς.