Τσιπς από διάφανο γυαλί πατάτας και πράσινο σουσάμι αρωματισμένο με wasabi!


Συστατικά

2 κσ τριμμένη Λυοφιλιωμένη Λευκή Περουβιανή Πατάτα El SABOR DE CASA Chuño Blanco

1 φλιτζάνι νερό

1 πρέζα αλάτι

Σουσάμι αρωματισμένο με Γουασάμπι GLOBE GOURMET Wasabi flavored Sesame Seeds


Εκτέλεση

1. Θρυμματίζουμε την λευκή πατάτα μέχρι να γίνει σκόνη. Την αναμειγνύουμε με νερό και την βράζουμε μέχρι να πήξει και γίνει ένας σφιχτός πουρές. Προσθέτουμε το σουσάμι wasabi.

2. Έπειτα μεταφέρουμε μια μικρή ποσότητα σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε από πάνω άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί. Μ’ έναν πλάστη περνάμε όλη την επιφάνεια μέχρι να αφαιρεθεί το περιττό μείγμα από τις άκρες.

3. Μεταφέρουμε τον πουρέ στο φούρνο στους 70 βαθμούς Κελσίου και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το περνάμε σε λάδι 130 βαθμών Κελσίου για να γυαλίσει και να γίνει διάφανο.