Κορεάτικο πικάντικο κοτόπουλο stir fry με γλυκοπατάτα, λαχανικά και rice cakes!


Συστατικά

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές

180 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη σε στικς

60 γρ. καρότα κομμώνα σε στικς

300 γρ. ψιλοκομμένο λάχανο

10 φύλλα Shiso, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

175 γρ. φρέσκια κορεάτικη ζύμη ρυζιού Rice Cake (τα βάζουμε σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά για να μαλακώσουν, πριν τα χρησιμοποιήσουμε)

3 κσ φυτικό λάδι

λίγες σταγόνες λάδι περίλλα OTTOGI Perilla Oil

λίγο φύκια σε σκόνη HANBISHI Seaweed Powder Aonori 


Σάλτσα Μαρινάδας

3 κσ κορεάτικη πάστα πιπεριάς SEMPIO Gochujang

2 κσ κορεάτικο κρασί ρυζιού  BAEKWHA Rice wine

1 κσ κορεάτικη κόκκινη πιπεριά σκόνη  NONGSCHIM Gochugaru

1 κσ κορεάτικη σάλτσα σόγιας SEMPIO Soy Sauce Jin S

1 κσ ζάχαρη

1 κσ σκόρδο τριμμένο

1 κσ πιπερόριζα τριμμένη

1 κσ κορεάτικο κάρρυ σκόνη  OTTOGI Korean Curry Powder Medium

35 γρ. κρεμμύδι τριμμένο

λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σ’ ένα μπωλ, προσθέτουμε το κομμένο στήθος κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Προθερμάνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάδι.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τη ζύμη ρυζιού από κάτω και από πάνω το κοτόπουλο. Τα ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στο κρέας κι έπειτα την μειώνουμε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό, και μόλις ψηθούν όλα τα συστατικά το πασπαλίζουμε με φύκια σε σκόνη, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι περίλλα και σερβίρουμε.