Κινέζικα Ρολά με Φύλλα Σόγιας και Γέμιση από Κιμά Σόγιας! Ένα εύκολο και πεντανόστιμο vegan πιάτο!


Συστατικά


Για τη Γέμιση

230 γρ. Κιμάς Σόγιας TRS Soya Mince

7 γρ. Αποξ. Μαύρα Μανιτάρια Φούνγκους (ενυδατωμένα σε ζεστό νερό, κομμένα σε λωρίδες) LUCKY Dried Black Fungus

2 κγ Σουσαμέλαιο Καβουρντισμένο LUCKY Blended Sesame Oil

1 ½ κγ Άμυλο Αραβοσίτου TATE & LYLE Corn Starch

1 κγ τριμμένο Σκόρδο σε Πάστα TRS Minced Garlic Paste

1 κγ Σάλτσα Σόγιας ανοιχτόχρωμη PRB Superior Light Soy Sauce

1 κγ Κινέζικο Κρασί Ρυζιού για μαγείρεμα SHAOXING Cooking Wine

1 κγ τριμμένη Πιπερόριζα σε Πάστα TRS Minced Ginger Paste

½ κγ Αλάτι Ιμαλαΐων Himalayan Salt

½ κγ Ζάχαρη


Για τα Ρολά

28 γρ. Αποξ. Κινέζικα Μανιτάτια Σιτάκε (ενυδατωμένα σε ζεστό νερό, κομμένα σε λωρίδες) LUCKY Dried Mushrooms Shitake

1 κγ Σάλτσα Σόγιας ανοιχτόχρωμη PRB Superior Light Soy Sauce

1 κγ Ζάχαρη

1 κγ Άμυλο Αραβοσίτου TATE & LYLE Corn Starch

3 κγ Φιστικέλαιο LEVO Peanut Oil

6 Φύλλα από Τόφου DALI Dried Beancurd Sheets

100 γρ. Μανιτάρια Ενόκι WU CHUNG Golden Mushrooms

1 Καρότο μικρό κομμένο ζουλιέν


Για τη Σάλτσα

1 φλιτζάνι Ζωμό Λαχανικών

1 κγ Κινέζικο Κρασί Ρυζιού για μαγείρεμα SHAOXING Cooking Wine

1 κγ Σάλτσα Σόγιας ανοιχτόχρωμη PRB Superior Light Soy Sauce

1 κγ Ζυμωμένη Πάστα Σόγιας με Σουσαμέλαιο SHIN-CHUAN Fermented Beancurd with Sesame Oil

½ κγ τριμμένη Πιπερόριζα σε Πάστα TRS Minced Ginger Paste

½ κγ Ζάχαρη

2 κγ Άμυλο Αραβοσίτου TATE & LYLE Corn Starch

¼ φλιτζάνι Νερό

1 κγ Σουσαμέλαιο καβουρντισμένο LUCKY Blended Sesame Oil

2 Κρεμμυδάκια φρέσκα (τα λευκά και ανοιχτόχρωμα πράσινα κομμάτια κομμένα ζουλιέν)


Εκτέλεση


Για τη Γέμιση

1. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

2. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τα μαύρα φούνγκους κι έπειτα τα υγρά στοιχεία της γέμισης μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βάζουμε την γέμιση στην άκρη για να κρυώσει.


Για τα Ρολά

1. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μανιτάρια σιτάκι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το άμυλο αραβοσίτου και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και φυλάσσουμε το μείγμα στο ψυγείο.

2. Γεμίζουμε ένα ταψί κατά το ήμισυ με ζεστό νερό. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα να μαλακώσουν για περίπου ένα λεπτό. Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε πετσέτα.

3. Τοποθετούμε ένα φύλλο πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γέμιση περίπου 5 εκ. από το πάνω μέρος του φύλλου, αφήνοντας 2,5 εκ. από κάθε πλευρά.

4. Τοποθετούμε μερικά μανιτάρια ενόκι πάνω από τη γέμιση και από πάνω βάζουμε μερικές λωρίδες καρότου και φέτες από μανιτάρια σιτάκι πάνω από τα μανιτάρια ενόκι.

5. Τυλίγουμε τα ρολά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές για περίπου 4 λεπτά συνολικά ανά τηγανιά. Τα αφήνουμε σ’ ένα πιάτο για περίπου 5 λεπτά, έπειτα κόβουμε κάθε ρολό στη μέση και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί.


Για τη Σάλτσα

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμειγνύουμε το ζωμό, το κρασί Shaoxing, τη σάλτσα σόγιας, την πάστα σόγιας, το τριμμένο σκόρδο και τη ζάχαρη και την θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.

2. Έπειτα ρίχνουμε το άμυλο αραβοσίτου το οποίο έχουμε αναμείξει με λίγο κρύο νερό, και ανακατεύουμε την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το σουσαμέλαιο.

Τέλος, ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα ρολά τόφου καθώς και τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια.


Αν θέλουμε να έχουμε ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλο ένα βήμα, ψήνοντας τα ρολά στον ατμό μέχρι το θερμόμετρο στο κέντρο των ρολών να φτάσει τους 60°C. Πριν σερβίρουμε τα ρολά τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια.