Μαρινάρουμε τον σολομό σε σάλτσα πόνζου.


Miso honey sauce – σάλτσα μίσο με μέλι

ΥΛΙΚΑ

105g Λευκή Πάστα Μίσο – SHINSHUICHI Shiro Miso Paste

50g Μίριν – YUMMYTO Mirin Fu

50g Ξύδι Ρυζιού – PEARL RIVER BRIDGE Rice Vinegar

62,5g ζάχαρη

50g Χυμός Γιούζου – GLOBE GOURMET Yuzu Juice

Sushi-su – μείγμα ξυδιού για ρύζι σουσι

Dragon hair – Τσίλι σε ίνες


Sushi-su – μείγμα ξυδιού για ρύζι σουσι

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο Ξύδι Ρυζιού – PEARL RIVER BRIDGE Rice Vinegar

500g ζάχαρη

50g αλάτι

100g Μίριν –  YUMMYTO Mirin Fu

1 παλάμη αποξηραμένα φύκια κόμπου – SEAFOOD MARKET Konbu


ΕΚΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το φύκι κόμπου σε κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά. Το βγάζουμε από το νερό, αφαιρούμε τη γλίτσα του. Ζεσταίνουμε το ξύδι, το μίριν και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το φύκι κόμπου. Ζεσταίνουμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά, αλλά ποτέ δεν το αφήνουμε να βράσει!!

Συντηρούμε το μείγμα σε γυάλινα μπουκάλια κλειστά και τυλισμένα με εφημερίδες σε δροσερό μέρος.  Αναλογία μείγματος ξυδιού με ρυζιού 280ml μείγμα ξυδιού σε 1 λίτρο ρύζι


 Ρύζι σούσι για βραστήρα

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο ρύζι για σούσι – GOLDEN CRANE Sushi Rice

0.9 λίτρα νερό

45 λεπτά


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το ρύζι  2-3 φορές και αλλάζουμε το νερό. Μουλιάζουμε για 15 λεπτά σε κρύο νερό πριν το βάλουμε στον βραστήρα. Οι ποσότητες της συνταγής x 3 μας βγάζει 55 ρολά. Γυρνάμε το ρύζι ιδανικά σε χανγκίρι ή σε πλαστικό μποξ. Ανακατεύουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό το ποτίζουμε με το μείγμα ξυδιού. Δουλεύουμε το ρύζι ζεστό για μιζ αν πλας ρολών.